AnyCast چیست؟ کاربرد و مزایای شبکه Any Cast

Anycast روشی برای آدرس‌دهی و مسیریابی شبکه است، که یکی از تکنیک‌های بسیار قدرتمند در CDN برای کاهش تأخیر بارگذاری صفحات وب و حملات هکرها محسوب می‌شود. اگرچه پیاده‌سازی این تکنیک بسیار مشکل و پیچیده است، اما نتیجه نهایی بسیار ارزشمندی، هم برای کاربر و هم ارائه‌دهندگان این سرویس، فراهم می‌کند.

در این مقاله، به مفهوم روش آدرس‌دهی Anycast و مزایای استفاده از آن می‌پردازیم و نحوه عملکرد و کاربرد آن را در زمینه توزیع محتوا شرح می‌دهیم.

Anycast چیست؟

 

Anycast چیست؟

Anycast یک نوع روش آدرس‌دهی و مسیریابی در شبکه‌ است. براساس این فناوری، یک IP می‌تواند به دو یا چند سرور اختصاص داده‌شود، به صورتی که همه سرورها به صورت همزمان در شبکه قابل دسترس باشند. مزیت این فناوری در انتخاب بهترین مسیر، به‌وسیله مسیریاب‌ها (Routers)  برای دسترسی به سرور مورد نظر است. معیارهایی، مانند میزان فاصله، زمان تأخیر، شلوغی مسیر و Nodeهای بین‌ راه برای این انتخاب تعیین‌کننده هستند.

این تکنیک شبکه‌سازی، به دستگاه‌های متعددی اجازه می‌دهد یک آدرس IP یکسان را با هم به اشتراک بگذارند. براساس مکان درخواست کاربر، مسیریاب‌ها آن را به نزدیک‌ترین دستگاه در شبکه ارسال می‌کنند؛ این کار بسیار سودمند است، زیرا تأخیر (Latency) را کاهش و افزونگی (Redundancy) را افزایش می‌دهد. اگر یک مرکز داده به هر دلیلی آفلاین شود، IP Anycast می‌تواند بهترین مسیر را برای کاربر انتخاب کرده و او را به یکی دیگر از مراکز داده نزدیک به او هدایت کند.

مزایا و معایب IP Anycast ؟

آدرس‌دهی به روش IP Anycast مزایای بسیار زیادی دارد، که به همین دلیل CDN اَبر دِراک نیز از معماری Anycast به عنوان یک راهکار موثر در سرویس‌دهی خود بهره می‌برد.

مزایای Anycast

  • کانکشن سریع: کاربران به نزدیک‌ترین Node هدایت می‌شوند.
  • توازن بار یا load balancing: همه سرورها قادر به پردازش و پاسحگویی به درخواست‌ها می‌باشند و همچنین بروز شکست و عدم موفقیت به جای DNS از طریق آدرس IP انجام می‌شود.
  • مدیریت و تنظیمات ساده: پیکربندی سرور DNS می‌تواند بین تمامی Node ها توزیع شود.
  • کاهش حملات DDoS: بعد از فیلتر کردن قسمت زیادی از حملات، باقی مانده ترافیک حمله بین چندین دیتاسنتر توزیع می‌شود و مانع از ایجاد حجم زیاد ترافیک در یک منطقه می‌شود.

معایب Anycast

  • هزینه‌های زیاد: مدیریت مسیریابی بسیار پر هزینه است.
  • محدودیت های مسیریابی IP: انی کست با Load و سایر متریک‌های کاربردی سازگار نیست.
  • چالش به‌کارگیری و پیاده‌سازی: پیاده‌سازی Anycast مستلزم داشتن دانش و مهارت فنی جهت مدیریت می‌باشد.

تفاوت Anycast و Unicast

بیشترین قسمت اینترنت از طریق یک برنامه مسیریابی به نام Unicast کار می‌کند. در Unicast، هر Nodeی که بر روی شبکه قرار دارد، یک آدرس IP اختصاصی دریافت می‌کند. می‌توان گفت شبکه‌های خانگی و ادارات از Unicast استفاده می‌کنند.

زمانی که یک رایانه به شبکۀ وایرلس کانکت می‌شود، و پیامی تحت عنوان “این آدرس IP در حال استفاده است” را دریافت می‌کند، به این معنی است که تداخل IP صورت گرفته، زیرا یک کامپیوتر دیگر بر روی همان شبکه Unicast از همان آدرس IP استفاده می‌کند. این حالت در اکثر مواقع، مجاز نمی‌باشد.

زمانی که یک CDN از آدرس Unicast استفاده می‌کند، ترافیک مستقیما به سمت یک Node خاص هدایت می‌شود. قابل ذکر است این امر به هنگام وقوع ترافیک‌های خیلی حجیم مانند حملات DDoS، منجر به ایجاد یک آسیب‌پذیری می‌گردد.

از آنجا که ترافیک، مستقیما به سمت یک دیتاسنتر خاص هدایت می‌گردد،

ممکن است در آن لوکیشن و یا اطراف آن، ترافیک بسیار حجیمی رخ دهد، که گفتنی است به طور بالقوه منجر به Denial of Service نسبت به درخواست‌های قانونی می‌گردد.

استفاده از Anycast به این معناست که شبکه می‌تواند بسیار مقاوم باشد.

زیرا همیشه ترافیک، بهترین مسیر را انتخاب می‌کند و کل دیتاسنتر می‌تواند به صورت آفلاین درآمده و ترافیک به صورت خودکار به سمت یک دیتاسنتر Proximal هدایت شود.

جهت اطلاعات بیشتر با پشتیبانی نوژن پردازش در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آفر های ویژه به مناسبت شب یلدا از هم اکنون در نوژن هاست شامل ارائه : سرور های اختصاصی و مجازی ایران از دیتاسنتر های ( آوابرید - رسپینا - آسیاتک - زیتل - فن اپ افرانت) تحویل فوری
کلیک کنید !
تجارت الکترونیک نوژن
سبد خرید
empty basket

No products in the cart.