جستجو
برای جستجو متن مورد نظر وارد کنید و Enter بزنید برای بستن Esc بزنید.
اهمیت طراحی سایت و اپلیکیشن موبایل بر کسی پوشیده نیست. پیشرفت های بزرگی تنها در همین دوره محدود در زمینه صنعت توسعه برنامه موبایل روی داده است. اشتیاق بی پایانی برای خرید انواع تلفن همراه با سیستم عامل های مختلف وجود دارد.
روزانه میلیون ها اپلیکیشن موبایل راه اندازی می شود که البته از این میان تنها تعدادی اندک، محبوبیت می یابند. جهت کسب اعتبار و مشتریان بیشتر نباید تنها به طراحی اپلیکیشن بسنده نمود. داشتن سایت موبایل به علت نیاز روز افزون مخاطب به دسترسی به سایت های محبوب نیز به شدت احساس می شود.
هر روز میلیون ها نفر از تلفن همراه خود با هدف های گوناگون استفاده می کنند و این روند، سیری صعودی دارد. اما هر سایت و یا اپ موبایل با استقبال روبرو نمی شود. رعایت نکات زیر می تواند به محبوبیت این سایت و اپلیکیشن ها بیافزاید.
عرض صفحه: در طراحی سایت و اپلیکیشن موبایل به عرض صفحه به اندازه ۴۸۰ پیکسل در حالت افقی و ۳۲۰ پیکسل در حالت عمودی دقت گردد. دانستن اندازه در طراحی بهتر و چینش اجزای محتوا کمک می کند.
طرح بندی و طراحی یک ستون: در طراحی سایت و اپلیکیشن موبایل بهتر است از محتواهای یک ستونه استفاده شود؛ در این صورت محتوا خواناتر می شود.
موجز بودن: مختصر بودن در طراحی سایت و اپلیکیشن موبایل همان مفیدتر بودن است. در اپلیکیشن های موبایل بهتر است به خلاصه کردن متن، راه های دسترسی و ساده تر کردن بخش های پیمایش پرداخت.
تایپوگرافی موبایل: در انتخاب قلم در طراحی سایت و اپلیکیشن موبایل باید بسیار دقت گردد. خوانایی مطالب، ارتباط موثرتری بین کسب و کار شما و مخاطب ایجاد می کند.
بهینه سازی تصاویر: نکته حائز اهمیت در طراحی سایت و اپلیکیشن موبایل، استفاده همیشگی از متن جایگزین به همراه تصاویر است. عرض تصویر حداقل باید ۴۸۰ پیکسل برای موبایل باشد. به حجم آن نیز باید دقت گردد چرا که بارگذاری سریع تصاویر، بازدهی مطلب را افزایش می دهد. ضمناً حجم اینترنت کمتری را مصرف می کند.
طراحی گزینه های لمسی: اندازه عرض انگشت انسان بالغ بر ۴۵ تا ۶۰ پیکسل است. در طراحی سایت و اپلیکیشن موبایل، گزینه های لمسی مانند دکمه ها یا پیوندها باید به راحتی قابل لمس باشند. کاربرد عبارات ساده و مختصر، اثربخشی بیشتری دارند.
فضای سفید هوشمندانه: نیازی نیست از تمام قسمت های صفحه در طراحی سایت و اپلیکیشن موبایل استفاده شود. پر کردن تمام قسمت های متن اثربخشی آن را افزایش نمی دهد؛ حتی ممکن است برای مخاطب سردرگمی نیز ایجاد کند. بین متن های خود فضای سفید هوشمندانه ایجاد کنید تا تاثیرگذاری بیشتری به متن ببخشید.
تعداد کاربران اینترنت از ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ با افزایش ۱۱ درصدی همراه و تعداد آن بالغ بر ۷/۵ میلیون نفر است. هم چنین ۳۳ میلیون کاربر شبکه های اجتماعی در ایران وجود دارد که در همین بازه ۳۹ درصد رشد را تجربه نموده است.
این ها بخشی از دلایل توجه به طراحی سایت و اپلیکیشن موبایل قلمداد می شود. محبوبیت گسترده، رقابت گسترده به همراه خواهد داشت. گرچه رقابت به ارائه بهتر محصولات می انجامد اما در عین حال می تواند کار استرس زایی هم باشد.
اگر تصمیم به طراحی اپلیکیشن موبایل دارید ایجاد تفاوت بین برنامه خود و سایرین ضروری است. استفاده از رابط کاربری زیبا و تاثیرگذار، سادگی در استفاده و پیمایش راحت مطالب ویژگی های اصلی آن به شمار می روند. نکات زیر برای علاقمندان به طراحی اپلیکیشن موبایل بسیار راهگشا خواهند بود.
تعیین هدف برنامه: تعیین هدف در طراحی سایت و اپلیکیشن موبایل به شما مرجعی عالی برای تعیین مسیر و خط مشی ارائه می دهد. لذا لازم است در ابتدا سوالات زیر را از خود بپرسید:
برنامه ریزی: بعد از پاسخگویی به سوالات بالا، طرح کلی برنامه را ترسیم کنید. در مورد نحوه کسب درآمد، تبلیغات، خرید درون برنامه ای، اهداف بازاریابی و … ایده های مختلف خود را جمع آوری کنید.
تحقیق در مورد جایگاه و رقبا: از جایگاه رقبای خود اطلاعات جامعی کسب کنید. از نقاط قوت آن ها ایده بگیرد و از نقاط ضعفشان استفاده کنید.
شبیه سازی برنامه: به طرح های خود جلوه بصری ببخشید. می توانید این کار را روی کاغذ یا به کمک قالب دیجیتال انجام دهید.
طراحی و توسعه اپلیکیشن با نرم افزار های کارآمد: ممکن است خودتان دانش کافی در زمینه برنامه نویسی و طراحی را داشته باشید که برنامه های زیر به شما کمک می کنند. در غیر این صورت از طراحان کارآمد، کمک حرفه ای دریافت کنید.
در مقوله طراحی سایت و اپلیکیشن موبایل، رعایت این نکته حایز اهمیت است که داشتن یک اپلیکیشن موبایل با طراحی جذاب می تواند عملکردها را خیلی سریع تر از یک سایت موبایل انجام دهد.
بله نیاز دارد
درک تفاوت سایت استاندارد و سایت موبایل در مقوله طراحی سایت و اپلیکیشن موبایل بسیار ضروری است. سایت موبایل بر خلاف سایتهای استاندارد برای نمایش در صفحات نمایش دستی کوچکتر و رابط صفحه لمسی طراحی میشود.