VDI چیست؟

VDI چیست؟

VDI چیست؟

VDI یا Virtual Desktop Infrastructure در شبکه تصویر ساده‌ای از یک دسکتاپ مرکزی دراختیار چندین کاربر قرار می‌دهد و کاربر می‌تواند از راه دور از سیستم‌عامل‌ و برنامه‌های دسکتاپ استفاده کند؛ گویی به‌صورت لوکال در حال کار با دسکتاپ است.

هر دسکتاپ مجازی به نسبت یک‌به‌یک یا یک‌به‌چند در‌دسترس کاربر قرار می‌گیرد. برای مثال، اگر یک دسکتاپ مجازی فقط به یک کاربر اختصاص داده شود، نسبت یک‌به‌یک در نظر گرفته می‌شود. درمقابل، زمانی‌که تعداد زیادی دسکتاپ مجازی در‌اختیار یک کاربر قرار می‌گیرد، سیستم‌عامل از مدل اشتراکی یک‌به‌چند استفاده کرده است. از سال ۲۰۱۹، سیستم‌عامل VDI از نوع سیستم‌عامل دسکتاپی ویندوز در محیط ابری و بستر شبکه محلی و ابری عرضه می‌شود.

دلایل استفاده از VDI 

استفاده از فناوری VDI به چندین دلیل می‌تواند مفید باشد:

  1. مدیریت آسان: با استفاده از VDI مدیران شبکه می‌توانند به راحتی دسترسی به دسکتاپ‌های مجازی را از راه دور از طریق یک مرکز کنترل کنند. همچنین قادر هستند به راحتی سطح دسترسی کاربران را مدیریت کنند.
  2. امنیت بالا: با VDI داده های شما در یک محیط مجازی ذخیره می‌شود که به افزایش امنیت آنها می‌انجامد. همچنین می‌توانید از راه دور به دسکتاپ‌های مجازی دسترسی داشته باشید و بدون دغدغه امنیت از داده‌های خود استفاده کنید.
  3. کاهش هزینه‌ها: استفاده از VDI منجر به کاهش هزینه‌های سخت افزاری و نرم افزاری می‌شود؛ چرا که دیگر نیازی به خرید و نصب نرم افزار و سخت افزار جدید نیست. همچنین می‌توانید هزینه‌های تعمیر و نگهداری سیستم‌های شخصی را کاهش دهید.
  4. افزایش کارایی: با VDI می‌توانید به راحتی دسکتاپ‌ها و برنامه‌های کاربردی خود را در محیط مجازی اجرا کنید و به طور همزمان به چندین سیستم دسترسی داشته باشید. چنین امکانی باعث افزایش توانایی و بهبود کارایی شما می‌شود.
  5. امکانات مشترک: VDI این امکان را به شما می‌دهد به راحتی فایل‌ها و داده‌های خود را با دیگر کاربران در محیط مجازی به اشتراک بگذارید. وجود چنین قابلیتی برای کارهای گروهی یک باید است.

پروتکل های پایه برای استفاده از VDI

پروتکل های VDI

سیتریکس (Citrix)

اساس کار سیتریکس برمبنای سیستم‌عامل یونیکس است. امنیت و کیفیت چشمگیر نرم‌افزار و سرعت اجرای آن در سیتریکس این پروتکل را از سایر پروتکل‌های دیگر محبوب‌تر کرده است. از میان تولیدکنندگان نرم‌افزار DVI، بیشترین سهم بازار ابتدا برای سیتریکس و سپس VMware و مایکروسافت است.

مایکروسافت (Microsoft)، پروتکل از راه دور (RDP)

پروتکل مجازی‌سازی RDP ازجمله پروتکل‌های ساده مجازی‌ سازی دسکتاپ است. با این پروتکل از‌طریق شبکه و از راه دور می‌توان به سیستم دیگری مثل سرور مجازی ویندوز وصل شد و از امکانات آن سیستم استفاده کرد. این پروتکل برای راه‌اندازی هزینه کمتری از دو پروتکل بعدی دارد.

Vmware؛ IP کامپیوتر براساس (PCoIP)

پروتکل PCoIP کار مجازی‌سازی فشرده تصاویر و انتقال آن‌ها در شبکه را انجام می‌دهد. این پروتکل به‌کمک نرم‌افزار VMware Horizon View دردسترس است.

پروتکل های VDI

جمع‌بندی

VDI چیست؟ فناوری VDI محیط کاری دیجیتال و مجازی را در‌اختیارتان قرار می‌دهد. با این فناوری ازطریق هر دستگاهی ازجمله کامپیوتر یا موبایل می‌توانید به دسکتاپ مرکزی در فضای ابری متصل شوید و براساس سطح دسترسی‌‌تان، از نرم‌افزار و امکانات دسکتاپ مجازی استفاده کنید. این یعنی بدون اینکه آن برنامه‌‌ها را روی دسکتاپ دستگاه خود داشته باشید، گویی در حال استفاده از آن‌ها را روی دسکتاپ خود هستید.

VDI یا Virtual Desktop Infrastructure نوعی فناوری دسکتاپ مجازی در فضای ابری است. از سال ۲۰۱۵ رشد انفجاری VDI توجه بسیاری از کسب‌و‌کارها را به خود جلب کرد. اگر از هزینه‌های لازم برای ایجاد زیرساخت و تهیه لایسنس نرم‌افزار‌های آن صرف‌نظر کنیم، راهکارهای مجازی‌ سازی دسکتاپ و VDI کمک شایانی به کسب‌وکارهایی با تعداد بسیار کامپیوتر یا کارمندان دورکار می‌کند. به‌خصوص پس از کووید ۱۹ که بسیاری از سازمان‌ها به تکنولوژی ابری و فضای دورکاری روی آوردند، تکنولوژی DAAS یا Desktop as a Service با زیرساخت VDI توانست برای مدیریت دسترسی کارمندان دورکار به دسکتاپ عملکرد مناسبی به‌ارمغان بیاورد.

 

امیدواریم مطالب فوق براتون مفید بوده باشه . همچنین در صورت داشتن هرگونه سوال میتونید با تیم پشتیبانی نوژن در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تجارت الکترونیک نوژن
سبد خرید
empty basket

No products in the cart.