ceph چیست ؟

ceph چیست ؟

ceph چیست ؟

این روزها که بحث cloud و رایانش ابری در ایران بیش از پیش داغ شده، ذخیره سازی ابری و  Ceph stotage نیز بسیار مورد توجه قرار گرفته است. ما در این مقاله قصد داریم شما را با مفهوم Ceph storage چیست آشنا کرده و به شما توضیح دهیم که این نرم‌افزار چه اجزایی دارد و چگونه کار می‌کند.

ceph چیست ؟

Ceph یک پلتفرم استوریج متن باز است که به منظور قبول شی، بلاک و یا استوریج فایل از یک تک سیستم طراحی شده است. در طراحی Ceph قابلیتهایی مانند برطرف کردن مشکلات و مدیریت خود لحاظ شده است. به این دلیل که در ساختار Ceph باید ادمین و هزینه های مربوطه کاهش پیدا کند تا به Ceph اجازه دهد با قطعی ها و کمبودها به خودی خود کنار یاید. همچنین هدف Ceph انجام عملیات به روش توزیع شده است البته بدون تک نقطه مرکزی و مقیاس پذیری آن تا سطح اگزابایت است. نرم افزار Ceph بر روی Commodity Hardwares و یا سخت افزار خارج شبکه اجرا می شود و از داده ها کپی برداری می کند تا آنها را در برابر خطرات محافظت کند.

Ceph چگونه کار می کند؟

در عمل فایل سیستم Ceph، Ceph object storage و Ceph block deviceها وظیفه ی خواندن داده از و نوشتن داده ها بر روی کلاستر استوریج Ceph را به عهده دارند. در داخل کلاستر ذخیره ساز Ceph دیوایس های ذخیره ساز شی داده ها را به عنوان شی روی گره های ذخیره سازی ثبت می کنند. دیوایس های ذخیره شی نیز فایلهای محتوای اصلی را ذخیره می کنند و در کنار آنها Ceph monitorها وظیفه بررسی مداوم فعالیت و یا عدم فعالیت دیوایس های کلاستر را به عهده دارند.

Ceph و کلاسترهای Ceph Storage می توانند فضای ذخیره سازی کاملا مقیاس پذیری را برای کسب و کار شما فراهم کنند که امکان رشد همراه با محیط ابر را نیز داشته باشد.

 

در Ceph چه اتفاقی می‌افتد؟

در این سناریو شما باز هم همان توپولوژی قبلی را پیاده‌سازی می‌کنید. اگر خواستید می‌توانید از سوییچ نکسوس استفاده کنید؛ یا اگر هم نه از سوییچ سری ۳۸۰۰ که پورت 40Gb در اختیار ما قرار می‌دهد. هر سرور یا کارت CNA به سوییچ متصل می شود و تمام! با فرض این‌که ۱۵ سرور داشته باشیم، هر کدام از این ۱۵ سرور کنتلرر خواهد بود. پس Single Point Of Failure نخواهیم داشت. ۱۵ سرور هر کدام 40Gb پهنای باند دارد، و در نتیجه پهنای باند کلی و واقعی ما مضرب این دو عدد می شود! 600Gb در ثانیه!

اما هزینه‌ی این راه‌کار چقدر خواهد شد؟ ۱۵ سرور هرکدام با CPU مدل اینتل 2650v4 و با ۶۴ گیگ رم بیش‌تر از ۲۰ میلیون تومان نخواهد شد. بر روی هر سرور نیز ۵ هارد ۴ ترابایتی ببندیم چیزی حدود ۱۵۰ میلیون تومان خواهد شد. در هر سرور نیز ۲ هارد  SSD Enterprise 1 TB برای افزایش سرعت ببندیم،  چیزی در حدود ۱۲۰ میلیون خواهد شد. با این کانفیگ حدودا ۳۳۰ ترابایت فضا خواهیم داشت و تنها با حدود ۶۰۰ میلیون تومان هزینه.

به این موضوع هم فکر کنید که این توپولوژی به راحتی قابلیت توسعه به‌طور افقی خواهد داشت و می‌توانیم در هر زمان سرور جدید و هارد جدید به این ساختار اضافه کنیم، بدون نیاز به  هزینه‌ی گزاف. معماری این توپولوژی به‌شکل زیر است.

همان‌طور که مشخص است هر قدر تعداد سرورها در این سناریو بیش‌تر شود، برخلاف راه‌کارهای سنتی، پهنای باند و کارایی افزایش چشم‌گیری پیدا می‌کند.

 

امیدواریم این مطلب براتون مفید بوده باشه . چنانچه در زمینه خرید هاست و سرور های مجازی و اختصاصی نیاز به راهنمایی داشتید . با تیم فنی نوژن پردازش در ارتباط باشید .

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تجارت الکترونیک نوژن
سبد خرید
empty basket

No products in the cart.