جستجو
برای جستجو متن مورد نظر وارد کنید و Enter بزنید برای بستن Esc بزنید.
موسسههای بزرگ تحت وب بهمنظور کنترل و مدیریت ترافیک وبسایتهایشان، از سرورهایی استفاده میکنند که این سرورها برای تحویل و ذخیرهd اطلاعات و امکانات نهادها، در مناطق گوناگون جهان قرار دارند. این کار موجب افزایش و بالا رفتن سرعت ارائهی دادهها و تحویل محتوا به کاربران در سراسر جهان میشود. استفاده از این تکنولوژی مزایای بسیار زیاد دیگری نیز به همراه دارد که چند نمونه از این مزایا عبارتاند از:
به این سرورها شبکهی تحویل محتوا یا CDN میگویند.
CDN یا شبکه تحویل محتوا (Content Delivery Network) شبکهای از سرورها (نقاط حضور یا POP ها) است که در مکانهای مختلف در سراسر دنیا قرار میگیرند تا تحویل کل وبسایت و محتوای آن به کاربر در سریعترین زمان ممکن با کمترین میزان تاخیر انجام شود. به این صورت که محتوای سایت روی سرورهای مختلف (برای مدتی) ذخیره میشود و این مکانها از نظر استراتژیک در مناطق پرجمعیت با بیشترین تقاضا قرار دارند.
با توجه به مزیت هایی که اشاره شد متوجه شدیم تکنولوژی CDN بسیار کارآمد است و می تواند به تمامی شرکت های کوچک و وبمسترهای سایت های خصوصی ، قدرت شرکت های بزرگ را بدهد. این سرویس به این شکل کار می کند که:
پس وقتی کاربری با مرورگر خودش وارد سایت شد اطلاعات از نزدیک ترین سرور موجود به کاربر ارسال می شوند و هر گاه سرور CDN به هر دلیلی در دسترس نباشند مشکلی وجود ندارد و داده ها از سرور اصلی بارگزاری خواهند شد و تنها تفاوتی که وجود دارد مبحث سرعت است که مثل قبل بنابر ترافیک سرور کمتر خواهد شد.
با استفاده از این شبکهی محتوا میتوانیم محتوای یک وبسایت را که شامل فایلهای CSS، تصاویر، ویدیوها و فایلهای جاوا اسکریپت است، برای استفادهی عموم در سرورهای نزدیک توزیع کنیم. CDN در وبسایت موجب میشود تا سرویسهای وب و برنامههای قابلاعتماد بهسرعت برای کاربران نمایش داده شوند.
محبوبیت خدمات شبکهی تحویل محتوا همچنان رو به افزایش است و امروزه بیشتر فعالیت وبسایتها مانند ترافیک سایتهای بزرگ و پربازدید ازجمله Facebook، و Amazon از طریق کاربرد CDN کنترل میشود.
این یکی از مهمترین مزیتهای استفاده از CDN است. در این سرویس دادههایی که باید برای کاربران در دسترس باشند، روی چند سرور تکرار میشوند. بنابراین حتی اگر منبع اصلی در دسترس نباشد، POP ها به راحتی آنها را مدیریت میکنند. به این ترتیب اتفاقاتی مثل پخش رسانه، بازی و بارگیری خیلی سریعتر اتفاق میافتد و با هدایت ترافیک به POP های خلوتتر، جریان اتصالات تقویت میشود.
سرویس CDN از سرویس اصلی در برابر افزایش ترافیک محافظت میکند. به این ترتیب حتی اگر تعداد زیادی از کاربران در سراسر دنیا برای محتوای خاصی درخواست ارسال کنند، سرور به راحتی میتواند این درخواستها را مدیریت کند.
شاید بپرسید cdn ها چه تاثیری میتوانند بر پهنای باند داشته باشند. یکی از مزیتهای خوب این سرویس این است که موقع کش کردن دادهها، آنها را فشرده میکند. به این ترتیب حجم فایلهای قابل انتقال در شبکه کمتر میشود و هزینه میزبانی وب برای اپلیکیشنهای پر کاربرد کاهش مییابد.
یکی از مزیتهای برجسته سرویس cdn این است که یک لایه امنیتی دیگری به سرور مبدا اضافه میکند تا با قدرت بیشتری جلوی حملات DDoS را بگیرید. به این ترتیب نه تنها میتوانید از محتوای خود محافظت کنید، بلکه زیرساختهای پشت آن در برابر هرزنامهها، رباتها و کاربران مخرب در امان میمانند.
پس از آنکه دانستیم شبکه توزیع محتوا چیست، حالا باید انواع CDN را نیز بشناسیم. اگرچه دستهبندیهای متفاوتی برای CDN وجود دارد، درادامه مهمترین آنها را بررسی خواهیم کرد.
این فناوری CDN از پروتکل P2P (مخفف Peer-to-Peer) استفاده میکند که کاربران µTorrent تا حدودی با آن آشنا هستند. علاوهبر µTorrent، بسیاری از شرکتهای بزرگ دیگر مانند AT&T از این پروتکل برای توزیع محتوای وب استفاده میکنند.
در این پروتکل، Cache دخالتی ندارد و درواقع، کاربران نهایی بخشی از CDN هستند و همزمان با دانلود یا دسترسی به سیستم Live Streaming، محتواهای وب را نیز آپلود میکنند. باتوجهبه اینکه در این پروتکل از منابع و سختافزارهای کمتری استفاده میشود، برخی از ارائهدهندگان خدمات CDN مانند PPS.tv و Freecast و Peercast، خدمات P2P رایگانی به مشتریانشان ارائه میکنند.
در این روش، سرورهای مبدأ محتوای وب را بهصورت دستی یا خودکار مستقیماً به سرورهای CDN ارسال میکنند. بدینترتیب، محتوا در سرورهای CDN ذخیره خواهد شد. مفهوم اصلی Push CDN این است که وبمسترها مسئول ارسال محتوا به سرورهای CDN هستند. محتوایی که آنها Push میکنند، همان محتوایی است که هنگام دریافت Request، سیستم به بازدیدکنندگان تحویل میدهد.
نحوه عملکرد این سیستم دقیقاً برعکس Push CDN است؛ یعنی این شبکههای محتوا هستند که مسئولیت Pullکردن محتوایی را برعهده دارند که پس از دریافت Request، به کاربر نهایی ارائه میشود. در سیستم Pull CDN، وبمسترها اجازه میدهند تا محتوا در سرورهای اصلی باقی بماند؛ اما URL را بهگونهای بازنویسی خواهند کرد که به سرورهای CDN اشاره کنند.
تکنولوژی CDN زندگی کاربران وبسایتها را سریع و آسان میکند. به کمک آن میتوانید برای کاربرانی که از دوردستها مهمان سایت شما هستند، تجربه کاربری روانی رقم بزنید و خاطره خوشی از سرعت تحویل محتوا در ذهن آنان ثبت کنید. این تکنولوژی برای برنامههای کاربردی پرتقاضا یک راهحل نجاتدهنده است تا صرف نظر از حجم درخواستها بتوانند به نیازهای تمام کاربران در کمترین زمان ممکن پاسخ بدهند.