جستجو
برای جستجو متن مورد نظر وارد کنید و Enter بزنید برای بستن Esc بزنید.
لاراول فریمورک چندپلتفرمی و «متن باز» (Open Source) زبان PHP برای ساخت اپلیکیشنهای وب به حساب میآید. این فریمورک بسیار قدرتمند است و به راحتی میتوان آن را یاد گرفت و درک کرد. اما درک واقعی مزایا و کاربردهای لاراول نیاز به شناخت عمیق این فریمورک دارد. لاراول به توسعه دهندگان این امکان را میدهد تا از مزایای کتابخانههای بزرگ، عملکردهای «از پیش برنامه نویسی شده» (Pre-Programmed) مانند رویکردهای احراز هویت، مسیریابی و قالب HTML استفاده کنند. دسترسی به این فریمورک و کتابخانههای آن ساخت سریع برنامههای کاربردی وب قدرتمند را آسانتر میکند و در عین حال میزان کدنویسی لازم را به حداقل میرساند.
توسعه در لاراول به ۳ جز اصلی تقسیم میشود:
۱. Model: این قسمت، مدیریت دادهها و همچنین منطق برنامه را به عهده دارد. بخش مدل ارتباط مستقیمی با دیتابیس داشته و دادهها را استخراج یا ذخیره میکند.
۲. View: این لایه وظیفهی نمایش رابط کاربری (UI) به کاربر را بر عهده دارد. به عبارت دیگر، بهطور مستقیم با HTML ،CSS و JavaScript در تعامل است. میتوان نام این بخش را واحد «روابط عمومی» لاراول هم گذاشت!
۳. Controller: مغز متفکر معماری MVC، لایهی کنترلر است! این لایه اطلاعات کاربر را از قسمت View دریافت و با قسمت Model ارتباط برقرار میکند تا همین اطلاعات پردازش شوند و در نهایت قسمت View را بر اساس نتایج پردازش اطلاعات، مجدداً بهروز میکند.
منطقِ طراحی وبسایت، با اپلیکیشن چندان تفاوتی ندارد. در واقع هم وبسایت و هم اپلیکیشن، نیاز به قسمت Backend دارند تا کارهای سمت سرور و همچنین ارتباط با پایگاه داده را انجام دهد. به همان دلایلی که برای طراحی سایت توضیح دادم، ساخت اپلیکیشن با لاراول هم بین توسعهدهندگان، محبوبیت بالایی دارد.
یکی از مهمترین کاربردهای لاراول طراحی وبسایتهای داینامیک است. طراحی سایت با لاراول بهدلیل استفاده از معماری MVC، به سادگی امکانپذیر است.
اپلیکیشنها در بسیاری موارد، نیاز دارند که با سرویسها و اپلیکیشنهای دیگر در ارتباط باشند. این کار توسط API انجام میشود. مثلاً اگر شما بخواهید اپلیکیشنی بنویسید که از هوش مصنوعی ChatGPT برای تولید محتوا استفاده کند، باید از API آن استفاده کنید.
لاراول و PHP تخصص بسیار زیادی در نوشتن API دارند. بنابراین اگر وبسایت یا اپلیکیشنی داشته باشید و بخواهید برای آنها API بنویسید، لاراول هیچ وقت شما را ناامید نمیکند.
همانطور که گفته شد، برای الگوی طراحی لاراول از MVC استفاده شده است. منظور از مدل در این عبارت، ظاهر دادهها و اطلاعاتی است که برنامه شما روی آنها کار میکند. اگر داده شما یک جدول با ستونهایی از اطلاعات است، این جدول مدل شما محسوب میشود. ظاهر این مدل با استفاده از کنترلکنندهها نشان داده میشود. بهعنوانمثال اگر کسی بخواهد صفحه برنامه شما را ببیند، کنترلر باید با مدل تعامل داشته باشد و با یافتن اطلاعات موردنیاز، آنها را به کاربر نمایش دهد. در واقع کنترلر، حکم منطق برنامه را دارد که با استفاده از آن، فرایندهای مختلف انجام میشود
هر روزه برنامه نویسان بیشتری به فریم ورک Laravel علاقهمند میشوند و تعداد استفاده کنندگان این فریم ورک افزایش مییابد. با توجه به پیشرفت چشمگیر و روند رو به رشدی که این فریم ورک دارد، انتظار میرود آیندهی بسیار خوبی در انتظارش باشد. مزایا و خصوصیات بسیار خوب این فریم ورک و برتری هایی که نسبت به سایر فریم ورکها دارد، آن را به یک گزینهی بسیار خوب برای برنامه نویسان تبدیل کرده است. اگرچه استفاده از فریم ورکها کاملاً سلیقهای است و نمیتوان یکی از آنها را برتر و قویتر از دیگر فریم ورکها دانست، اما بدون شک فریم ورک لاراول در صدر محبوبترین و بهترین فریم ورکهای PHP خواهد بود.
امیدواریم که این آموزش برای شما مفید بوده باشد؛ همچنین شما میتوانید برای دستیابی به جدیدترین اطلاعات حوزهی فناوری و ارتباطات ، دیگر مقالات مارو مطالعه کنید .