رایانش ابری چیست ؟

رایانش ابری چیست ؟

مزایای رایانش ابری

رایانش ابری به ساده‌ترین بیان، روشی متفاوت از ارائه خدمات بر بستر اینترنت است. رایانش ابری مجموعه‌ای از امکانات است که دسترسی مستمر به ابزارها و نرم‌افزارها را فراهم می‌کند. یکی از ویژگی‌های رایانش ابری، کاهش هزینه‌ها است؛ زیرا در این سرورها هزینه به نسبت استفاده مشخص می‌شود. برای مثال راه‌اندازی یک نرم افزار حسابداری آنلاین بر بستر فضای ابری، نسبت به تهیه و راه‌اندازی نرم‌افزارهای حسابداری آفلاین هزینه بسیار کمتری دارد.

از طرفی زیرساخت نرم‌افزار و مدیریت آن بر عهده‌ شرکت ارائه‌دهنده خدمات رایانش ابری بوده و خریدار، با هزینه کمتر به شکلی باثبات به خدمت دسترسی دارد.

تاریخچه ‌رایانش ابری

ایده رایانش ابری به سال 1950 برمی گردد. دهه 50 زمانی بود که قیمت خرید یک دستگاه کامپیوتر بسیار زیاد بود تا جایی که برای خیلی از شرکت ها اختصاص دادن یک کامپیوتر به هر نفر مقرون به صرفه نبود. در این شرایط خبر امکان استفاده مشترک پرسنل از یک کامپیوتر، انقلابی به پا کرد.

انواع مدل‌های رایانش ابری

۱. ابر عمومی

Public cloud چیست ؟

پابلیک کلود یا همان ابر عمومی نوعی ابر است که صاحب زیرساخت‌ها، شرکت‌های ارائه‌دهنده هستند. یعنی شما یا هر شخصیت حقیقی یا حقوقی که از آن استفاده می‌کند، با پرداخت اشتراک قسمتی از زیرساخت را اجاره کرده و بر مدیریت، نگهداری و میزبانی سرور‌ها هیچ تاثیر و نقشی ندارد. مثال این نوع ابر همان گوگل درایو است.

۲. ابر خصوصی

Private cloud چیست ؟

پرایوت کلود یا ابر خصوصی. برخی شرکت‌ها و سازمان‌ها اطلاعات بسیار مهم و محرمانه‌ای دارند که به‌هیچ‌عنوان نمی‌توانند میزبانی از نگهداری این اطلاعات را بر عهده شخص دیگری قرار دهند. اما برای کاهش هزینه‌های نگهداری از این اطلاعات اقدام به اجاره ابر خصوصی می‌کنند. به این صورت که زیر‌ساخت‌های اجاره شده با مبلغی بالاتر، زیر مدیریت اجاره کنند اداره می‌شود. حتی ممکن است برای امنیت بیشتر، این ابر خصوصی را در مکان‌هایی که اجاره‌کننده تعیین می‌کند، نصب و راه‌اندازی شود.

۳. ابرهای ترکیبی

Hybrid cloud چیست ؟

ابر هیبریدی یا ترکیبی، ابری است که از ترکیب دو مورد بالا حاصل می‌شود. اگر نیاز باشد تا قسمتی از زیرساخت موردنیاز عمومی و قسمتی از آن خصوصی اجاره شود، نوع ترکیبی ابر یا هیبرید کلود بهترین گزینه است. برای مثال برای اجرای یک نرم‌افزار از نوع عمومی یا همان پابلیک کلود استفاده می‌شود ولی برای ذخیره اطلاعات خروجی از نرم‌افزار، نیاز است تا ابر خصوصی استفاده شود.

 

انواع سرویس های رایانش ابری

سیستم رایانش ابری برای ارائه خدمات به بهترین شکل ممکن، سرویس‌های متنوعی دارد. اما موضوعی که اهمیت دارد این است که شرکت‌ها و سازمان‌های زیادی در حال حرکت به سمت استفاده از رایانش ابری هستند که این امر باعث افزایش هرچه بیشتر ارزش سیستم کلود کامپیوتینگ می‌شود. در حالت کلی می‌توان سرویس‌های رایانش ابری را به موارد زیر محدود کرد:

  • Infrastructure as a Service (IaaS)
  • Platform as a Service (PaaS)
  • Software as a Service (SaaS)
  • Functions as a Service (FaaS)

برای هر کسب‌وکار سازماندهی شده‌ای، درک و نحوه استفاده از سرویس‌های رایانش ابری مهم و ضروری است. در دنیایی که روزبه‌روز شاهد تخصصی‌تر شدن امورات و راحت‌تر شدن استفاده از تکنولوژی در عین پیچیدگی آن هستیم، عقب ماندن از این مسیر پذیرفتن مرگ تدریجی برای بیزینس‌ها است.

مزایای رایانش ابری

مزایای رایانش ابری

  • آزمایش و توسعه

رایانش ابری می‌تواند به ایجاد محیطی آزمایشی و توسعه برای بسیاری از توسعه‌دهندگان کمک کند. در حالت عادی، ایجاد چنین محیطی مستلزم زمان، هزینه‌های سنگین برای راه‌اندازی دارایی‌های فیزیکی و نیروی انسانی است.

به کمک این تکنولوژی بستری برای توسعه اپلیکیشن‌ها و پروژه‌های نرم‌افزاری در فضای ابری توسط توسعه‌دهندگان از نقاط مختلف ایجاد می‌شود.

  • آنالیز کلان داده‌ها

دیگر کاربرد رایانش ابری، آنالیز کلان داده است که می‌توانیم آن را به استفاده از تکنیک‌های تحلیلی پیشرفته و متنوع در مجموعه داده‌های بزرگ (ترابایت یا زتابایت) تعبیر کرد. این مجموعه داده‌ها می‌تواند ساختاریافته، بدون ساختار یا نیمه ساختار یافته باشند.

در واقع محاسبات ابری زیرساختی را فراهم می‌کند که داده‌های کلان راحت‌تر پردازش شوند. چرا که زمانی حجم داده‌ها بالا برود، دیگر با استفاده از رایانه‌های خانگی و شخصی نمی‌توان آنها را پردازش کرد.

با توجه به امکانات ذخیره‌سازی ارائه‌شده توسط Cloud، مردم اکنون می‌توانند از مجموعه کلان داده‌ها استفاده کرده و آن‌ها را به ارزش تجاری تبدیل کنند.

  • ذخیره‌سازی اطلاعات

ذخیره‌سازی داده‌ها تا پیش از ارائه انواع سرویس‌های رایانش ابری، نیازمند فضای ذخیره‌سازی فیزیکی و بسیار دردسرساز بود. یکی از کاربردهای رایانش ابری، ایجاد فضای ابری برای ذخیره‌سازی و دسترسی به فایل‌ها بدون نیاز به هارد دیسک فیزیکی است. امروزه استفاده از فضای ذخیره ابری برای عموم مردم و کسب‌وکارها فراهم است.

  • بازیابی اطلاعات و تهیه نسخه پشتیبان (بکاپ)

یکی دیگر از مزایا و انواع کاربرد رایانش ابری، امکان ریکاوری سریع‌تر و مقرون ‌به‌صرفه‌تر اطلاعات نسبت به روش‌های سنتی است. این در حالی است که به‌طور سنتی، بازیابی در هنگام وقوع حوادث بسیار مشکل و تقریبا غیرممکن بود.

تهیه نسخه پشتیبان یا بکاپ‌ (Backup) از داده‌ها، فرایندی پیچیده است. قبلا برای تهیه نسخه پشتیبان از حافظه‌های فیزیکی مانند درایوها و نوارها استفاده می‌شد. به ‌این ‌ترتیب، داده‌ها به شکل دستی جمع‌آوری و به مرکز پشتیبانی ارسال می‌شدند که با احتمال خطای انسانی روبرو بود.

بکاپ خودکار نوع دیگری از کاربرد رایانش ابری است که علاوه بر تسهیل و تسریع روند ذخیره نسخه پشتیبان، امنیت اطلاعات را نیز افزایش می‌دهد.

  • حفظ محیط زیست

از ظرفیت کامپیوترهای شخصی، به طور میانگین فقط نزدیک به ۱۰ تا ۲۰ درصد استفاده می‌شود. به طور مشابه، در زمان‌های اوج مصرف انرژی، گاهی اوقات کامپیوتر‌ها ساعاتی بدون استفاده روشن می‌مانند.

مزایای رایانش ابری

جمع‌بندی

رایانش ابری با ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود توانسته است به راهکاری ایده آل و مقرون‌به‌صرفه برای شروع یک کسب‌وکار جدید و کوچک تبدیل شود.

تنوع کاربرد رایانش ابری در کسب‌وکارهای بزرگ بسیار زیاد است. استفاده از نرم‌افزارهای ابری نمونه بارز از این کاربرد است. همکاران سیستم با ارائه مجموعه‌ای از نرم‌افزارهای حسابداری و مالی، منابع مالی، حسابداری مدیریت، خرده‌فروشی، پخش، مدیریت تولید و سایر موارد راهکاری مطلوب برای مدیریت فرایندهای پیچیده سازمان‌ها و شرکت‌ها ارائه کرده‌ است.

این سرویس‌ها می‌توانند مدیریت بخش‌های مختلف سازمان را تسهیل ببخشد و مزایای متعددی را متوجه شرکت‌ها، انواع سازمان‌ها کنند.

امیدواریم که این آموزش برای شما مفید بوده باشد؛ همچنین شما می‌توانید برای دستیابی به جدیدترین اطلاعات حوزه‌ی فناوری و ارتباطات ، دیگر مقالات مارو مطالعه کنید .

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تجارت الکترونیک نوژن
سبد خرید
empty basket

No products in the cart.