جستجو
برای جستجو متن مورد نظر وارد کنید و Enter بزنید برای بستن Esc بزنید.
اینترانت (intranet) بهعنوان یک هاب متمرکز برای ارتباطات داخلی سازمان و به اشتراک گذاری اطلاعات عمل میکند. این شبکه برای پرسنل مجاز در سازمان قابل دسترسی است تا این اطمینان حاصل شود که دادههای حساس و اطلاعات محرمانه از گزند تهدیدات خارجی در امان هستند. برخلاف اینترنت که یک شبکه جهانی از کامپیوترها و سرورهای متصل بههم است و تمامی افراد به آن متصل میشوند، اینترانت به گروه خاصی از کاربران که معمولا کارمندان یک سازمان هستند، محدود میشود.
هدف اصلی اینترانت، تسهیل ارتباطات و همکاری کارآمد در یک سازمان است. این شبکه پلتفرمی را برای کارکنان فراهم میکند تا به اسناد مهم، سیاستهای شرکت، رویهها و سایر اطلاعات مرتبط دسترسی داشته باشند. این نوع دسترسی اطلاعاتمحور، نیاز به کپی فیزیکی اسناد را از بین میبرد، زمان صرف شده برای جستجوی اطلاعات را کاهش داده و در نهایت بهرهوری را افزایش میدهد.
وب سرور، سرویس مشترک اطلاعات، لینکهای ارتباطی و کاربران، از مهمترین عناصر تشکیل دهنده اینترانت است. اینترانت با وجود اختصاصی بودن، از پروتکلهای اینترنتی، برای اتصال شبکه و سیستم ارتباط دوربرد، استفاده مینماید تا دسترسی و اشتراکگذاری اطلاعات میان کاربران مجموعه مدنظر، امکانپذیر شود. در یک سازمان خصوصی، اطلاعات بهوسیله مرورگرهای بینیاز به سیستم عامل، بازیابی میشوند. اینترانت برای محافظت از شبکه و فیلتر کردن عناصر خارجی، از فایروال استفاده میکند که باعث جلوگیری از تهدیدات امنیتی شبکه و دسترسی امن و کنترل شده میشود؛ همچنین باعث حفاظت از سیستم محلی و دسترسی محدود از اینترنت به سرور محلی میشود.
اینترنت یک شبکه جهانی است که میلیونها رایانه و دستگاههای دیگر را به هم متصل میکند و به کاربران اجازه میدهد با هم ارتباط برقرار کنند و اطلاعات را به اشتراک بگذارند. از سوی دیگر، اینترانت یک شبکه خصوصی است که توسط یک سازمان استفاده می شود. این شبکه معمولاً برای ارتباطات داخلی و همکاری استفاده میشود و دسترسی آن به کاربران مجاز محدود میشود.
استفاده از شبکه درون نت مزیتهای زیادی دارد؛ علیالخصوص برای سازمانهایی که به لحاظ جغرافیایی در مکانهای مختلفی قرار دارند اما میخواهند با یکدیگر در ارتباط باشند و دادههایشان را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. به عنوان مهمترین مزایای استفاده از این شبکه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
راههای مختلفی برای افزایش امنیت اینترانت شرکت شما وجود دارد. شما میتوانید از رمزهای عبور قوی و منحصر به فرد استفاده کنید و مرتباً آنها را به روز کنید. دوم، از فایروال برای محافظت از شبکه خود در برابر دسترسی غیرمجاز استفاده کنید. سوم، به طور منظم سیستم خود را به روزرسانی کنید تا از آن در برابر آسیب پذیریها محافظت کنید. در نهایت، کارمندان خود را در مورد شیوه های آنلاین امن و اهمیت به اشتراک گذاری نکردن اطلاعات حساس آموزش دهید.
بله، دسترسی به اینترانت شرکت شما از خانه یا هر مکان دیگری خارج از دفتر امکان پذیر است. این قابلیت معمولاً از طریق یک شبکه خصوصی مجازی (VPN) انجام می شود، که یک اتصال امن به شبکه شرکت شما ایجاد می کند. با این حال، توانایی انجام این کار به سیاستهای شرکت شما و فناوری آنها بستگی دارد.
این شبکه می تواند سطح ارتباطات و همکاری در یک سازمان را تا حد زیادی افزایش دهد. این یک پلت فرم متمرکز را فراهم می کند که در آن کارکنان می توانند به اسناد مهم دسترسی داشته باشند، اطلاعات را به اشتراک بگذارند و در پروژه ها همکاری کنند. ویژگی هایی مانند تالار گفتگو، ابزارهای چت و به اشتراک گذاری اسناد، ارتباط و کار تیم ها را بدون توجه به موقعیت فیزیکی آنها آسان تر می کند. علاوه بر این، یک اینترانت می تواند فرآیندهای داخلی، مانند درخواست مرخصی یا ارسال گزارش هزینه را ساده کند، که منجر به افزایش کارایی و بهره وری می شود.
همانطور که متوجه شدید این شبکه در واقع نمونه کوچکی از اینترنت است که در سطح یک سازمان قابل دسترسی است. شما میتوانید تمامی پروتکلهایی را که در اینترنت به کار میبرید در این شبکه نیز پیادهسازی کنید. این شبکه برای کسبوکارهایی که بزرگ هستند بسیار مفید است و مزایای زیادی را برای آنها به همراه خواهد داشت. بنابراین در صورتیکه کسبوکار کوچکی دارید، بهتر است راه اندازی این شبکه را به زمان دیگری موکول کنید تا بتوانید بر رشد کسبوکار خود تمرکز داشته باشید.
امیدواریم مطالب فوق براتون مفید بوده باشه . همچنین در صورت داشتن هرگونه سوال میتونید با تیم پشتیبانی نوژن در ارتباط باشید.