تلنت چیست ؟

Telnet چیست؟

تلنت چیست ؟ در دنیای محاسبات و شبکه، Telnet یک ابزار ضروری برای اتصال کامپیوترها و دستگاه‌ها از راه دور محسوب می‌شود. با وجود اینکه یک پروتکل قدیمی است، اما هنوز نقش مهمی در راه‌حل‌های دسترسی از راه دور را ایفا می‌کند. البته Telnet در مقایسه با SSH امنیت کمتری دارد، به همین دلیل بهتر است از این پروتکل برای کارهایی که از اطلاعات امنیتی حساس برخوردار نیستند، استفاده کرد.

تلنت چیست ؟

کامپیوترها برای ارتباط برقرار کردن با یک‌دیگر، زبان‌های خاص خود را دارند. یکی از این زبان‌ها – که در اصل به آن پروتکل می‌گویند – Telnet نام دارد. این عبارت مخفف Teletype Network است و آن‌قدر معروفیت و قدمت دارد که فعل آن هم به وجود آمده است! Telenetting یا تلنت کردن.

به‌زبان ساده، با استفاده از این پروتکل می‌توان یک دستگاه را از راه دور کنترل کرد! این کار از طریق خط فرمان یا CMD انجام می‌شود.

نحوه کار تلنت

با توجه به اینکه برای آموزش Telnet فقط به یک کیبورد نیاز است، با یک کامپیوتر ابتدایی و نرم افزار Hyper Terminal هم می‌توان از آن استفاده کرد. همه‌ی امور در محیطی بر پایه متن انجام می‌شود و به وجود هیچ نوعی از رابط گرافیکی نظیر آنچه که در کامپیوترهای امروزی وجود دارد، نیاز نیست. کاربران با استفاده از این ابزار می‌توانند باز بودن یک پورت را بررسی کنند. تلنت با شبیه ساز اتصال ترمینال مجازی یا یک نمونه انتزاعی از اتصال به یک کامپیوتر، کار می‌کند و از پروتکل‌های استاندارد استفاده می‌کند تا مانند یک ترمینال فیزیکی متصل به یک ماشین عمل کند.

کاربران با استفاده از تلنت می‌توانند از راه دور به یک ماشین متصل شوند که گاهی اوقات به آن تلنت کردن در سیستم هم گفته می‌شود. در این صورت، از کاربران خواسته می‌شود تا ترکیب نام کاربری و رمز عبور خود را برای دسترسی به رایانه راه دور وارد کنند تا خطوط فرمان را به شکلی که گویا شخصا وارد کامپیوتر شده‌اند، اجرا نمایند.

کاربرد تلنت

برخی از سرورها با استفاده از تلنت، اتصالات از راه دور را فعال می‌کنند تا به داده‌های عمومی برای انجام بازی‌های ساده، تماشای فیلم به صورت کاملا متنی یا مواردی نظیر بررسی گزارش آب و هوا دسترسی پیدا کنند.

بسیاری از این ویژگی‌ها برای سرگرمی نوستالژیک یا به دلیل سازگاری با سیستم‌های قدیمی‌تر که باید به داده‌های خاصی دسترسی داشته باشند، وجود دارند؛ همچنین کاربران می‌توانند از طریق تلنت به هر نرم افزاری که از پروتکل‌های متنی و رمزگذاری نشده استفاده می‌کند، متصل شوند.این نرم افزارها شامل طیف وسیعی می‌شوند؛ از سرورهای وب گرفته تا پورت‌ها.

تلنت چیست ؟

تاریخچه Telnet

Telnet در ابتدا روی پروتکل‌های برنامه کنترل شبکه (NCP) اجرا می‌شد. بعدها این پروتکل Teletype Over Network یا TONP نامیده و مدتی به‌طورغیررسمی از آن استفاده شد که در‌نهایت در ۵مارس۱۹۷۳ رسماً در مقالات منتشر و معرفی شد.

در ابتدا، Telnet از کد استاندارد آمریکایی برای تبادل اطلاعات American Standard Code for Information Interchange (به‌اختصار ASCII) استفاده می‌کرد که داده‌های ریموت ازطریق کانالی ۸‌بیتی منتقل و در‌نهایت باعث برقراری ارتباط می‌شد.

با گذشت زمان، چندین افزونه Telnet ایجاد شد. Telnet چندین دهه است که به‌عنوان ابزاری برای برنامه‌نویسان به‌کار برده می‌شود. اولین نسخه Telnet برای شبکه آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته (ARPANET) در دهه ۱۹۶۰ ایجاد شد. این یکی از اولین ابزارهایی بود که برای اتصال کامپیوترها از راه دور در فواصل زیاد استفاده می‌شد. متخصصان این حوزه پروتکل Telnet را در سال ۱۹۷۱ و سپس سیستم Telnet را در سال ۱۹۸۳ توسعه دادند.

تفاوت FTP و Telnet چیست؟

تفاوت FTP و Telnet چیست؟

Telnet (یا TELecommunication NETwork) و FTP (پروتکل انتقال فایل یا File Transfer Protocol) هر دو، پروتکل لایه برنامه هستند. همچنین، با توجه به اینکه بین هاست راه دور و سرور ارتباط ایجاد می‌کنند، هر دوی آن‌ها را می‌توان پروتکل‌های اتصال محور در نظر گرفت.

همانطور که از اسم پروتکل انتقال فایل یا FTP هم می‌توان متوجه شد، برای انتقال فایل‌ها از یک سیستم به سیستم دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. در صورتی که Telnet برای ورود به یک سیستم از راه دور کاربرد دارد. بدین ترتیب، می‌توان به شناخت بهتری از اینکه Telnet چیست دست پیدا کرد و در آموزش Telnet هم از آن استفاده کرد.

امیدواریم که مقاله‌ی telnet چیست برای شما مفید بوده باشد؛ همچنین شما می‌توانید برای دستیابی به جدیدترین اطلاعات حوزه‌ی فناوری و ارتباطات ، دیگر مقالات مارو مطالعه کنید .

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تجارت الکترونیک نوژن
سبد خرید
empty basket

No products in the cart.